Sakon 17 – Gyoto 180 mm

1,640 kr

Gyoto är vad kockkniv heter på japanska. Det är kockens go to kniv, navet i matlagningen.

– Mycket enkel att slipa
– Hållbar skärpa
– 17 lager VG10
– HRC 59 – 61

Kolla in knivguiden och lär dig mer om knivar

Beskrivning

Denna samling av knivar har visat sig vara bland de mest populära sedan vi öppnade JKC. Efterfrågan överstiger nu vida produktionsförmågan hos den ursprungliga smeden som smider dessa handgjorda knivar. Vi har hittat en liten familjedriven verkstad i Sanjo City som tillverkar knivarna enligt samma höga standarder under Kitano Sans vakande hand.

Kärnan i dessa handsmidda 17-lagers Damaskus-blad är VG10, ett rostfritt stål, som tillåter mycket bra skärpa som håller länge. Med lite omsorg och uppmärksamhet kan den hisnande skärpan lätt bibehållas med t.ex. en strigel. Den handhamrade finishen (Tsuchime) är inte bara iögonfallande utan ger också en non-stick-effekt.

Handtaget med tre nitar är tillverkat av Pakkawood.

Leveranstid
Vi packar och skickar din order inom tre dagar som du gör beställningen. Själva leveransen tar i 95% av fallen bara en dag.
Artikelnr: 100590