Äntligen i butiken

Suzaku Rainbow Damascus

Så kom det då, äntligen till oss och som vi har väntat! För snart två år sedan såg vi det för första gången och givetvis beställde vi ett av de femtio tillverkade boxarna.

Detta set är en nummerserie till 50, vi har nummer 43. Ytterligare några set finns hos oss i JKC men bara ett i Sverige. Knivarna är individuellt numrerade med samma nummer; 43. Lådan i cederträ bär även den nummer 43/50.

Knivarna är extremt tunna, vi har själva aldrig sett något liknande. Mönstringen skimmrar likt en regnbåge och där av nämnet såklart.

Namn: Suzaku Rainbow Set Limited Edition
Tillverkare: Zanmai
Kärnstål: Aogami Nr 2
Damaskus: SUS410 & Coppar

Legering: Carbon 1.05-1.15%, Chromium 0.20-0.50%, Tungsten: 1.00-1.5 %, Manganese 0.2-0.3% & Silicon 0.1-0.20%, Phosphorus 0.025, Sulphur: 0.004

Handtag: Acryl med mosaik nit.
Modeller: 150 mm Utility, 180 mm Santoku, 210 Gyoto & 230 mm kiritsuke

Visas

Detta set finns i JKC butiken på Upplandsgatan 57.

Pris: 65.000:-

Suzaku Rainbow Set Limited Edition

Andra begränsade utgåvor

Limited Edition
Samlar utgåva i nr utförande.

japanska-knivar_anders-tegner_kockkniv   japanska-knivar_carl-ishizaki_kockkniv_img_5923-copy   japanska-knivar_kurt-ericsson_usubaimg_5942-copy

kockkniv_andreas-askling_atsix_chef_gyoto_img_5979-copy   japansk-kniv_mange-schmidt_limited-edition_japanese-knife-company_img_6065   limited edition

Vi har glädjen att presentera en mindre ”Limited Edition” & unik upplaga av handtag i Azobe wood. Handtagen kan fås på vilken som helst av våra knivar, med tang, alternativt ersätta ett på din favoritkniv. Japanese Knife Company producerar dessa handtag i samarbete med en svensk handtagsmakare. Materialet kommer från en båt och dess däckläggning. Det kommer endast produceras 15 st handtag i detta utförande och varje handtag är helt handgjort.

Dessa handtag har tillverkats i gammal däckläggning, till en båt och finns endast i numrerad och begränsad upplag. Varje handtag har sitt unika nr. Träsorten är ofta kallad ”Red Ironwood”, Azobe wood eller Bongossi är andra namn på samma träsort. Det är ett extremt hårt träslag, mycket kompakt och svår arbetat till fördelen mycket tåligt. Träsorten skimrar i en röd nyans och porerna innehåller ljusa mineraler som ger liv i utseendet.

 

Handtagen är utsmyckade med silverdetaljer samt en ring i buffelhorn. Bakstycket är i silver, kniven levereras med nr certifikat  1 – 15.
Japanese Knife Company producerar dessa handtag i samarbete med en svensk handtagsmakare, Bo Herman Blumenthal.

 

Pris för handtag och montering, exklusive kniv: 2500:-

 

Teckna dig på väntelista:
jkc@japaneseknifecompany.se
Ämnesraden: SHAFT
Namn och telefon behöver vi.

japanska-knivar_kockkniv_usuba_yanagib_img_5791   japanska-knivar_handtag_usuba_yanagib_img_5798