JKC Gillar

JKC gillar, är sidan där vi tar oss friheten att tipsa och rekommendera olika krogar, barer och ställen som vi brinner lite extra för. Helt utan rangordning görs detta utifrån vårt perspektiv om några vattenhål enligt oss; JKC gillar kallar vi sidan för.

Nana Omakase

Bara 6 veckor efter att Nana slog upp dörrarna fick vi in ett besök hos chef Jonaz. Extremt hög standard och en härlig mix av Japan och Europa.

Vi kan inget annat än att säga, GÅ HIT! Ni kommer att få en fantastik upplevelse.

Sushi Sho

Sushi på riktigt

Carl och hans gäng på Sushi Sho ser till att du får Sushi på riktigt! Att japan är så nära oss på upplandsgatan är en ynnest. Ett besök här är ett måste, särskillt för dig som av någon outgrundlig anledning inte gillar sushi, det kommer ändras vid ett besök.

Eriks Gondolen

Njutning & utsikt

Som artonåring fick jag låna en kavaj, i garderoben, för att komma in på Gondolen. Flertalet krogar hade på kvällen nobbat oss pga ålder men inte Gondolen. Nu var detta innan Erik drev krogen. Men samma gästvänlighet sitter etsade i väggarna.

Gondolen var ett naturligt val av restaurang när vi vid öppnande av Japanese Knife Company i Sverige, gick ut och åt. Vår gäst då, Matt Abé head chef på Royal Hospital Road, gav samma recension och berömde maten vi serverades.

Starta kvällen i baren som satt en ny standard för barer i Sverige. Baren som fortfarande levererar drinkar att dö för.

Söders Hjärta

Hjärtan av guld

Söders Hjärta har en lång och anrik historia som Wabnig & Wallmark nu förvaltar. Inga hade varit mer lämpliga än dessa två herrar med hjärtan av guld! Senast vi var där lirade Bo Caspers lite avslappnat i ett hörn, precis sånt man bara hittar på hjärtat.

Brasserie Lepot

Jazzigt i Vasastan

Lepot är en kärleksförklaring till det franska och svenska köket. På le Pot arbetas det med små leverantörer, precis som vi, och kvalitet är i fokus. Prova deras ”Petit Pots”, luta dig tillbaka och njut!

Eller varför inte bara spisa Jazz på onsdagarna