Slipskola

https://japaneseknifecompany.se/
juli 2020
mån tis ons tor fre
2930123
678910
1314151617
2021222324
2728293031

Under veckorna: 26 – 33 kan skolan komma att bemannas av en person istället för två. Vi ber om förståelse för detta.

Covid19:
Vi har anpassat vår skola med plats för färre deltagare.

Japanese knife company's
slipskola för whetstone

Slipskola, att slipa på en whetstone är en tusenårig kunskap som än idag slår allt annat slipande, och du gör det för hand helt själv. Vi  arrangerar slipskola i denna teknik för proffs och glada foodies. På vår meritlista finns svenska och brittiska krogar och för att höja den svenska krogskaran nämner vi först: Grand Hotel, B.A.R. EAT, Gondolen, Tjoget, Nami och många fler. På andra sidan Nordsjön i UK har vi ett pågående utbildningsprogram med bl.a. Gordan Ramsay’s krogar och Matt Abé som är kökschef på RHR en av Gordons krogar.

Pris för steg I är 695:-/p
Varje Onsdag kl. 16:00 – 18:00. Eller privatklasser valfri dag.

Hela slipskolan: 6000:- då väljer ni dag själva och kan utnyttja 10 platser.

Läroplanen är utformat av Pigge Hall, den andra västerlänningen att bära diplom i traditionell slipning på whetstone. Niklas Ekelund och Pigge leder kurserna varje onsdag på Upplandsgatan 57. Jay Patel gäster med jämna mellanrum och håller kurser i bl.a. stållära, smide och knivteknik.

Efter slipskolan kan du slipa ett blad från helt slött till rakbladsskärpa.

Kurskatalogen finns numera bara på webb:
HÄR

Gör som kockarna på:

Slipskola - Janne Siponen

Janne Siponen, diplomerad vid slipskolan hos Japanes Knife Company.