Yoshikawa

Värmebehandlade kolstålspannor

100% japansk kvalitet

De flesta kolstålspannor kan och kommer att rosta. Pannorna från Yoshikawa gör det inte. Dessa pannor har fått en extra värmebehandling vid mycket hög temperatur. Detta ger pannorna fantastiska egenskaper. Oxidationsskiktet som bildas vid denna behandling tränger in i stålet på djupet och ger dig en panna nästan outslitlig. I skiktet bildas porer som hindrar att du bränner eller att mat fastnar i pannan. Yoshikawa är välrenommerade i Japan och används av yrkeskåren i alla skikt. Cook-pal från Yoshikawa är en hundraprocentig japansk kvalitetsprodukt, som vi varmt rekommenderar.

Vacker & unik

Cook-pal, behövs inte brännas ur:
Ytskiktet på Cook-pal är inte antirost behandlat, som många andra, och behöver därför inte brännas ur. Ni kan starta att använda pannan omgående.

Egenskaper hos Cook-pals extra värmebehandling.
När stålet utsätts för den extra värmebehandlingen bildas ett oxidskikt som är fem gånger så starkt som vanligt stål. Skiktet bildas över hela pannan och penetrerar djupt in i stålet. Detta ger en yta som inte skadas av metallredskap.

Släpp-ifrån-effekt och rostskydd.
Oxidlagret har en mängd små hål (microstruktur). Detta skapar fickor för olja vilket ger er en panna med fina släpp egenskaper. I tillägg ger det ytan ett rostskydd trots stålets höga kolvärde. Efter användning skall pannan sköljar i varmt vatten och torkas av med trasa eller papper.

Pannan kan utsättas för höga temperaturer en fin egenskap för karamellisering av råvarors stekyta.

Fyra serier

med samma egenskaper

Frying pan

16cm / Dia. X Djup: 160x32mm
Vikt: 400g / Gods: 1.6mm

18cm / Dia. X Djup: 177x35mm
Vikt: 460g / Gods:1.6mm

20cm / Dia. X Djup: 196x38mm
Vikt: 560g / Gods:1.6mm

22cm / Dia. X Djup: 217x42mm
Vikt: 655g / Gods:1.6mm

24cm / Dia. X Djup: 236x45mm
Vikt: 780g / Gods:1.6mm

26cm / Dia. X Djup: 255x50mm
Vikt: 900g / Gods: 1.6mm

28cm / Dia. X Djup: 278x55mm
Vikt: 1255g / Gods: 2.0mm

Deep Frying pan

20cm / Dia. X Djup: 208x55mm
Vikt: 585g / Gods: 1.6mm

22cm / Dia. X Djup: 228x60mm
Vikt: 700g / Gods: 1.6mm

24cm / Dia. X Djup: 248x65mm
Vikt: 865g / Gods: 1.6mm

26cm / Dia. X Djup: 270x70mm
Vikt: 965g / Gods: 1.6mm

28cm / Dia. X Djup: 292x75mm
Vikt: 1080g / Gods: 1.6mm

Bejing Wok

27cm / Dia. X Djup: 278x85mm
Vikt: 1075g / Gods: 1.6mm

30cm / Dia. X Djup: 311x90mm
Vikt: 1285g / Gods: 1.6mm

33cm / Dia. X Djup: 337x95mm
Vikt: 1395g / Gods: 1.6mm

36cm / Dia. X Djup: 367x100mm
Vikt: 1680g / Gods: 1.6mm

Alla pannor
under rubriken
"Redskap"

Tamagoyaki

Japansk omelettrulle.

Det ser så lätt ut när en kunnig kock gör Tamagoyaki, till och med med ätpinnar. Man får öva på detta innan man helt bemästrar tekniken. En av de saker som avgör om du lyckas eller inte är ditt tålamod men främst din panna. En panna som värmer ojämt, bränner eller fäster maten, kan ni glömma. Här gäller det att ha bra saker. Att dessa pannor klarar av jobbet är det ultimata beviset på deras kvalitet.

Här får ni ett recept:

4 ägg
1 msk sojasås
1 msk mirin
1 msk socker
en nypa salt
matlagningsolja

Small / Dia. X Djup: 146x106x25mm
Vikt: 400g / Gods: 1.6mm

Medium / Dia. X Djup:180x130x30mm
Vikt: 575g / Gods: 1.6mm

Large / Dia. X Djup: 180x180x30mm
Vikt: 850g / Gods:2.0mm

Så här gör du
Börja med att vispa äggen i en skål, antingen med en gaffel eller med ätpinnar, om du är en expert på att använda ätpinnar.

Tillsätt en matsked sojasås, mirin och socker, samt en nypa salt.

Hetta upp lite matlagningsolja i en stekpanna på medelhög värme. Se till att du har hushållspapper till hands för att kunna olja pannan på nytt under tillagningen.

Nu är det dags att hälla lite av äggsmeten i den uppvärmda pannan. När smeten har tillagats en aning (ovansidan bör fortfarande vara lös) kan du föra över smeten till ena sidan av pannan.

Tillsätt lite mer olja med hjälp av hushållspappret och häll i lite mer äggsmet i pannan. Vänta precis som innan tills smeten tillagats en aning, utan att ytan stelnar. Sedan rullar du den första smeten du hällde i pannan över den nya smeten, så att det bildas en liten äggrulle.

Fortsätt tillsätta små mängder äggsmet medan du oljar pannan på nytt mellan varje lager. Allt eftersom kommer äggrullen att bli större och enklare att rulla ihop. Fortsätt proceduren tills äggsmeten tar slut.

Din tamagoyaki är nu klar. Flytta den från stekpannan och vänta tills den har kallnat innan du skivar den med en vass kniv.