Slipskola

http://japaneseknifecompany.se/
juli 2018
mån tis ons tor fre
2526272829
23456
910111213
1617181920
2324252627
3031123

Japanese knife company's
slipskola för whetstone

Slipskola, att slipa på en whetstone är en tusenårig kunskap som än idag slår allt annat slipande, och du gör det för hand helt själv. Vi  arrangerar slipskola i denna teknik för proffs och glada foodies. På vår meritlista finns svenska och brittiska krogar och för att höja den svenska krogskaran nämner vi först: Grand Hotel, B.A.R. EAT, Gondolen, Tjoget, Nami och många fler. På andra sidan Nordsjön i UK har vi ett pågående utbildningsprogram med bl.a. Gordan Ramsay’s krogar och Matt Abé som är kökschef på RHR en av Gordons krogar.

Pris för steg I är 695:-/p
Varje Onsdag kl. 16:00 – 18:00. Eller privatklasser valfri dag.

Hela slipskolan: 6000:- då väljer ni dag själva och kan utnyttja 10 platser.

Läroplanen är utformat av Pigge Hall, den andra västerlänningen att bära diplom i traditionell slipning på whetstone. Niklas Ekelund och Pigge leder kurserna varje onsdag på Upplandsgatan 57. Jay Patel gäster med jämna mellanrum och håller kurser i bl.a. stållära, smide och knivteknik.

Efter slipskolan kan du slipa ett blad från helt slött till rakbladsskärpa.

Kurskatalogen får du om du mailar oss, så kan du se mer om kursen. [email protected]

Gör som kockarna på:

Slipskola - Janne Siponen

Janne Siponen, diplomerad vid slipskolan hos Japanes Knife Company.




 

Några diplomerade i slipskolan

Sedan 2 april 2016, har vi i onsdagskursen diplomerat över 200 elever. Utöver det kör vi privata klasser för de som vill, foodies eller pro.

Ett privatgig är inte dyrare och ni får själva sätta dag och datum efter önskemål. Skolan har tio platser men ni betalar bara för 8 platser.

Slå en signal eller maila oss