Cook pal – Deep Frying pan 26 cm
1,399 kr
26 cm djup stekpanna i extra värmebehandlat kolstål, från Yoshikawa.
100% Japansk kvalitet.
26cm / Dia. X Djup: 270x70mm
Vikt: 965g / Gods: 1.6mm
Se alla modeller och storlekar HÄR
De flesta kolstålspannor kan och kommer att rosta. Pannorna från Yoshikawa gör det inte. Dessa pannor har fått en extra värmebehandling vid mycket hög temperatur. Detta ger pannorna fantastiska egenskaper. Oxidationsskiktet som bildas vid denna behandling tränger in i stålet på djupet och ger dig en panna nästan outslitlig. I skiktet bildas porer som hindrar att du bränner eller att mat fastnar i pannan. Yoshikawa är välrenommerade i Japan och används av yrkeskåren i alla skikt. Cook-pal från Yoshikawa är en hundraprocentig japansk kvalitetsprodukt, som vi varmt rekommenderar.
Cook-pal, behövs inte brännas ur:
Ytskiktet på Cook-pal är inte antirost behandlat, som många andra, och behöver därför inte brännas ur. Ni kan starta att använda pannan omgående.
Egenskaper hos Cook-pals extra värmebehandling.
När stålet utsätts för den extra värmebehandlingen bildas ett oxidskikt som är fem gånger så starkt som vanligt stål. Skiktet bildas över hela pannan och penetrerar djupt in i stålet. Detta ger en yta som inte skadas av metallredskap.
Släpp-ifrån-effekt och rostskydd.
Oxidlagret har en mängd små hål (microstruktur). Detta skapar fickor för olja vilket ger er en panna med fina släpp egenskaper. I tillägg ger det ytan ett rostskydd trots stålets höga kolvärde. Efter användning skall pannan sköljar i varmt vatten och torkas av med trasa eller papper.
Pannan kan utsättas för höga temperaturer en fin egenskap för karamellisering av råvarors stekyta.
OBS: Använd ej diskmedel. Pannan kan kokas ur om inte varmvatten räcker.
Torka ur pannan med trasa eller papper
RELATED PRODUCTS
“Japanese chefs believe our soul goes into our knives once we start using them. You wouldn’t put your soul in a dishwasher!”
— Masaharu Morimoto
Japanese Knife Company© 2016-2024